Informace:
Délka studia: 3 roky
Ukončení studia: výuční list
Počet přijímaných žáků: 30
Podmínky přijetí: úspěšné ukončení 9 leté školní docházky a splnění podmínek přijímacího řízení.
Místo konání teoretického vyučování: SŠTŘ Nový Bydžov, výukové centrum Nový Bydžov a středisko praktického vyučování Chlumec nad Cidlinou
Místo konání odborného výcviku: středisko praktického vyučování Chlumec nad Cidlinou, školní jídelny SŠTŘ Nový Bydžov a pracoviště smluvních partnerů školy
Vedoucí oborová učitelka: Veronika Větrovská email: sstrnb.vetrovska@seznam.cz, telefon: 733 746 077
Absolvent školy:
- Ovládá absolvent receptury a technologické postupy běžných i pracovně náročných jídel teplé a studené kuchyně, teplých a studených moučníků, nápojů a výpočty kalkulací jídel.
- Zná zásady skladování a ošetřování surovin, potravin, rozpracovaných a hotových výrobků.
- Umí dělit a porcovat běžné druhy masa jatečných zvířat, ryb, drůbeže a zvěřiny.
- Ovládá techniku expedice jídel a nápojů, techniku obsluhy, přejímá a eviduje objednávky jídel a nápojů, provádí vyúčtování s hostem.