65-51-H/01
Kuchař - číšník
3 letý obor zakončený závěrečnou zkouškou a výučním listem
Proč si zvolit tento obor?
informace o studiu
- Délka studia: 3 roky
- Ukončení studia: výuční list
- Počet přijímaných žáků: 20
- Podmínky přijetí: úspěšné ukončení 9 leté školní docházky a splnění podmínek přijímacího řízení.
- Místo konání teoretického vyučování: SŠTŘ Nový Bydžov, výukové centrum Nový Bydžov a středisko praktického vyučování Chlumec nad Cidlinou
- Místo konání odborného výcviku: středisko praktického vyučování Chlumec nad Cidlinou, školní jídelny SŠTŘ Nový Bydžov a pracoviště smluvních partnerů školy
Vedoucí oborová učitelka: Veronika Blažejová
- email: blazejova@sstrnb.cz
- telefon: 733 746 077
široké uplatnění
Absolvent ovládá receptury a technologické postupy běžných i pracovně náročných jídel teplé a studené kuchyně, teplých a studených moučníků, nápojů a výpočty kalkulací jídel. Zná zásady skladování a ošetřování surovin, potravin, rozpracovaných a hotových výrobků.
Umí dělit a porcovat běžné druhy masa jatečných zvířat, ryb, drůbeže a zvěřiny. Ovládá techniku expedice jídel a nápojů, techniku obsluhy, přejímá a eviduje objednávky jídel a nápojů, provádí vyúčtování s hostem.