65-51-H/01

Kuchař - číšník

3 letý obor zakončený závěrečnou zkouškou a výučním listem

Proč si zvolit tento obor?

informace o studiu

  • Délka studia: 3 roky
  • Ukončení studia: výuční list
  • Počet přijímaných žáků: 20
  • Podmínky přijetí: úspěšné ukončení 9 leté školní docházky a splnění podmínek přijímacího řízení.
  • Místo konání teoretického vyučování: SŠTŘ Nový Bydžov, výukové centrum Nový Bydžov a středisko praktického vyučování Chlumec nad Cidlinou
  • Místo konání odborného výcviku: středisko praktického vyučování Chlumec nad Cidlinou, školní jídelny SŠTŘ Nový Bydžov a pracoviště smluvních partnerů školy

Vedoucí oborová učitelka:  Veronika Blažejová

  • email: blazejova@sstrnb.cz
  • telefon: 733 746 077                                                             

široké uplatnění

Absolvent ovládá receptury a technologické postupy běžných i pracovně náročných jídel teplé a studené kuchyně, teplých a studených moučníků, nápojů a výpočty kalkulací jídel. Zná zásady skladování a ošetřování surovin, potravin, rozpracovaných a hotových výrobků. 

Umí dělit a porcovat běžné druhy masa jatečných zvířat, ryb, drůbeže a zvěřiny. Ovládá techniku expedice jídel a nápojů, techniku obsluhy, přejímá a eviduje objednávky jídel a nápojů, provádí vyúčtování s hostem.

Máš otázky? Neboj se zeptat.

Kliknutím tlačítko "Poslat" souhlasím se zpracováním osobních údajů.
Formulář je chráněn službou reCAPTCHA od společnosti Google.
×