29-41-L/51
Technolog výroby potravin
Dvouletý nástavbový obor zakončený maturitní zkouškou.
Proč si zvolit tento obor?
Informace o studiu
- Délka studia: 2 roky
- Ukončení studia: maturitní zkouška
- Počet přijímaných žáků: 12
- Podmínky přijetí: úspěšné ukončení všech tříletých oborů s výučním listem, doklad o zdravotní způsobilosti pro studium oboru.
- Místo konání teoretické výuky: výukové centrum Hlušice (část výuky probíhá ve výukovém centru Nový Bydžov a ve středisku praktického vyučování Chlumec nad Cidlinou.
Vedoucí učitel praktického vyučování: Mgr. et Mgr. Jiří Zahradník
- email: zahradnik@sstrnb.cz
- tel.: +420 724 766 115
široké uplatnění
Absolvent najde bez problémů zaměstnání v celé řadě potravinářských firem na pozicích:
- potravinářský technik v potravinářských provozech
- vedoucí směn a vedoucí jednotlivých provozních středisek
- odborný pracovník pro vývoj a kontrolu výrobních technologií
- odborný pracovník v oblasti nákupu surovin a pomocných látek
- vedoucí odbytu a prodeje surovin a potravinářských výrobků
- manažer v oblasti marketingu potravin apod.
- odborný pracovník v oblasti kontroly jakosti a trvanlivosti
- kontrolor v oblasti zdravotní nezávadnosti potravin
- pracovník v provozních laboratořích
- poradce při tvorbě systému kritických bodů potravinářského provozu
- poradce v oblasti sanitace, BOZP a hygienických opatření v provozech
- odborník v oblasti změn technologie z hlediska výrobních zařízení