Projektová hodina – tvarohové koblížky
Projektová hodina – tvarohové koblížky
21. 11. 2024
Dne 21. 11. 2024 v rámci předmětu Technologie cukrářských výrob proběhla projektová hodina ve třídě 3. C, v níž jsme se věnovali kynutým výrobkům. Připravili jsme smažené jemné pečivo – tvarohové koblížky, obalené ve skořici a cukru. Žáci si připravili jednoduchou recepturu na přípravu kynutého těsta, kde byl základem plnotučný tvaroh, určili si správnou konzistenci těsta a vhodné podmínky pro kynutí. Po nakynutí si připravili klonky a nechali je vykynout. Koblížky smažili na pánvi a hotové je obalovali ve směsi cukru a skořice. Žáci si vyzkoušeli přípravu těsta z tvarohu, sledovali kynutí, správné smažení a konečné dohotovení.
Na závěr si žáci senzoricky zhodnotili finální výrobky. Během výuky si prohloubili znalosti ohledně technologie přípravy a zpracování kynutého těsta.
Ing. Slávka Formánková, učitelka odborných předmětů